Wednesday, August 22, 2012

O nee, die voicelijke show begint weer


The Voice is een zangwedstrijd die volgens de bedenkers draait om “De beste stem en de juiste mentaliteit”. Als het niet om het uiterlijk gaat, waarom zie je dan geen lelijkerds, mismaakten of mensen met een beperking in de show?
Die worden er allemaal uitgetrapt bij de voorselecties: ga maar zingen in het stinkende hol waar je uit gekropen bent. Roel van Velzen bijvoorbeeld zou naar huis gedwergworpen worden en Trijntje Oosterhuis zou geadviseerd worden om in een circus te gaan optreden als de Zingende Neus. Wat mij betreft hadden ze die zelfverminkte Ben Saunders ook moeten tegen houden en Ik zie er niet uit erbij moeten tatoeƫren.
Hoe moet het dan als je beroemd wilt worden, want je kunt prachtig zingen, maar je bent zo lelijk als de nacht?  Je niet langer in een achtergrondkoortje achter een gordijn of in het donker wilt zingen? Moet je dan maar je lot accepteren? De dood afwachten en hopen dat je in een volgend leven meer geluk hebt qua kop en/of lichaam.
Hoog tijd voor een nieuwe zangshow, The Face of Holland, waar X-Factor mensen worden geweerd. Alleen de minderbedeelden, mindergeslaagden, kortom de doorsneemensen komen door de selecties. Die eruit zien zoals de meesten van ons; lelijk, kwabbig, onooglijk, onopvallend. Waarin de meerderheid van de kijkers zich wel herkent. Een show waarin het draait om de beste stem en een gewoon lichaam. Ik maak wel kans om te winnen dan.

1 comment:

Magda Thomas said...

Ja maar ik kan niet zingen hahahha