Thursday, August 16, 2012

Hoedt u voor de Volkswagen GolfBijna alweer vergeten, 10 augustus 2012. Meneer Winkel (43) kwam net van de Appie vandaan, alles afgerekend. Tasje in een hand fiets in de ander,  eerst even stukje lopen, zoals dat hoort op de stoep, om de Weimarstraat in Den Haag over te steken, daar waar het mag, bij een zebrapad. Om in een salto mortale gelanceerd te worden door een 100 km/uur scheurende,  getinte-gestuurde BMW 5.
Een toeschouwer: Hij leefde nog dat ik bij hem kwam, hij had een polsslag, ik heb nog wat tegen hem kunnen zeggen en hij heeft me aangekeken en is pas overleden vlak nadat hij op de brancard getild was.
De bestuurder stapte na 100 meter remmen uit en ging kijken hoe het er mee was, zijn auto dan. En hij was heel blij want hij had de race gewonnen van de BMW rijder achter hem.  Niet alleen in de film Pizzamaffia ook in werkelijkheid is de Haagse Weimarstraat een racebaan voor getinten. 
Sinds Patrick Kluivert er in 1995 mee begon is het een rage onder allochtonen: doodrijden Het kost niks zowat. Een deuk in je auto. Nou en, dan steel je toch weer een nieuwe? De straf stelt niets voor (Kluivert kreeg een taakstraf van 240 uur) als ze je tenminste pakken, want natuurlijk rij je gewoon door.  En als ze je vinden zeg je gewoon dat je dacht dat het hert was, of dat je een inschattingsfoutje had gemaakt. Even een overzicht van wat ik kon vinden aan dodelijk scheurende medelanders.

-Fietsende Floor van der Wal (26) werd op 25 maart 2011 het Mercatorplein door een scheurende Mohammed Sabba in een VW Golf aangereden en aldus 31 meter weggeslingerd, waarna hij haar fluitend voorbij reed. Hij kreeg 18 maanden, waar 6 weken vanaf gingen om hem de kans te geven te reintegreren.
-Donnie Rog (13) werd begin juli 2012 aangereden door een andere Mo die gebruikmaakte van de slipstream van een voorbijrazende brandweerauto met sirenes. Hij liet hem voor dood achter. De jongen bezweek de volgende ochtend in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Donnie stond zijn organen af. ‘Hij was een jongen die graag weggaf,’ zegt zijn vader. ‘Donnie geeft zieke kinderen op deze manier een nieuwe kans.’
-Zaterdagmiddag 7 april 2012, wordt rond 12:50 een man van 80 uit Utrecht op de fiets aangereden in Utrecht Overvecht. Hij rijdt op dat moment op de Oranjerivierdreef. Een automobilist in een grijze Volkswagen Golf komt uit de Kasaidreef de Oranjerivierdreef oprijden. Dan botst hij op de 80-jarige fietser. De man komt met een harde klap op het asfalt terecht, midden op de kruising. In plaats van te stoppen rijdt de automobilist door, in de richting van de Einsteindreef.  

-LJN: BV1863, Rechtbank 's-Gravenhage , 09/645172-11:
Op 11 oktober 2010 bevond [getuige 1]zich omstreeks 23:00 uur op de kruising van de Rijswijkseweg met de Wenckebachstraat te 's-Gravenhage toen hij een harde klap hoorde. Hij zag dat een man enkele meters door de lucht vloog en vervolgens terecht kwam op de rijbaan van de Rijswijkseweg. [getuige 1] zag vervolgens dat bij de man een Volkswagen Golf in de richting van de Haagweg in Rijswijk wegreed. De auto was voorzien van het kenteken [KENTEKEN]. [getuige 1] zag verder geen andere voertuigen op de betreffende rijbaan rijden. Naar aanleiding van de melding van deze gebeurtenis door de politiemeldkamer zijn verbalisanten [verbalisant 1]en [verbalisant 2] naar de Haagweg in Rijswijk gereden. Op de Herenstraat in Rijswijk zagen zij een Volkswagen Golf met bovengenoemd kenteken een parkeerplaats inrijden. De bestuurder van de auto verliet vervolgens haastig zijn voertuig, zonder zijn auto af te sluiten. Hierop is de bestuurder -dit bleek verdachte te zijn- staande gehouden. Op de motorkap van de auto was een plek zichtbaar waarop geen vuil zat en de voorbumper van de auto zat aan de rechterzijde in het geheel los. Op basis van deze feiten en omstandigheden werd verdachte om 23:17 uur aangehouden.3

Het letsel van het 79 jarige slachtoffer,  bestond uit een hersenkneuzing, gebroken ribben, een gebroken schouderblad, een longkneuzing en een hersenbloeding. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis is het slachtoffer uit zijn bed gevallen waardoor hij zijn rechter heup heeft gebroken. Op 31 oktober 2010 is het slachtoffer als gevolg van zijn verwondingen komen te overlijden.
Straf: een taakstraf, bestaande uit een werkstraf, zijnde het verrichten van onbetaalde arbeid, voor de tijd van 180 (honderdtachtig) UREN;

-De Rotterdammer Mourad O. hoorde gisteren voor de rechtbank van Maastricht zeven jaar cel tegen zich eisen. De 20 jarige man veroorzaakte op 26 maart 2009 op de stadstraverse een zwaar ongeval waarbij Dave Hesz zo zwaar verwond raakte dat hij twee maanden later overleed.  De 20 jarige Maastrichtenaar werd op die bewuste avond vol geschept op de oversteekplaats ter hoogte van het Oranjeplein. De Rotterdammer reed door het rood. De verdachte had al eerder bekend op die plek ’s avonds altijd door het rood te rijden. De officier van Justitie vindt het ten laste gelegde doodslag onomstotelijk bewezen. Het overlijden van Dave Hesz is, volgens de aanklager, namelijk een direct gevolg van de frontale botsing
Na het drama reed Mourad O., zonder zich te bekommeren over het slachtoffer, door. De als drugsrunner bekend staande man zorgde voor verdwijning van zijn auto en meldde een etmaal later bij de politie. De Rotterdammer is niet in het bezit van een rijbewijs en werd al een aantal keren eerder veroordeeld.

-Bij een aanrijding op de Goilberdingerdijk in Cuilemborg is maandagmiddag (21-06-2009) een 47-jarige fietser uit Culemborg ernstig gewond geraakt. De man werd aangereden door de bestuurder van een personenauto (grijze VW Golf) die, volgens getuigen, met hoge snelheid over de dijk reed. Deze bestuurder, een 19-jarige inwoner van Vianen, is na het ongeval aangehouden. Hij wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld. Het slachtoffer is met ernstig letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De politie, en met name de afdeling Verkeersongevallen Analyse, is bezig met een onderzoek naar de feiten en omstandigheden waaronder dit ongeval plaats vond. 240 uur taakstraf


-LJN: BJ9367, Hoge Raad , 07/13422:
Gisteravond, op 28 juni 2006, zou ik met [medeverdachte] (het hof begrijpt: [medeverdachte]) in Leeuwarden met de auto naar een vriend van mij rijden. Ik heb een rode Honda Civic. [Medeverdachte] heeft een Volkswagen Golf. [Medeverdachte] zou achter mij aanrijden. Bij het passeren van de T-kruising Spanjaardslaan/Rengerslaan hoorde ik piepende banden van achter. Vrijwel direct hoorde ik een knal en keek ik in mijn binnenspiegel. Ik zag dat er een vrouw door de lucht vloog. Ik zag dat [medeverdachte] de vrouw had aangereden."

b. een proces-verbaal van politie, voor zover inhoudende als verklaring van [medeverdachte]:
"Ik ben in het bezit van een Volkswagen Golf TDI, kleur blauw, kenteken [AA-00-BB]."

c. een proces-verbaal van politie, voor zover inhoudende als verklaring van [medeverdachte]:
"Gisteravond, op 28 juni 2006, zou ik in Leeuwarden met [verdachte] naar een vriend van hem rijden. Ik wist niet waar die vriend woonde. Daarom reed ik achter [verdachte] aan. Onze rijstijl tijdens deze rit was speels. We reden vrij vlot. [Verdachte]'s auto trok veel sneller op dan de mijne en hij liet mij nadat de afstand tussen onze auto's groter was geworden weer even bijkomen door het gas er af te halen. Mijn snelheid moet maximaal 65 kilometer per uur zijn geweest. [Verdachte] reed een aantal keren bij mij weg. Ik bedoel hiermee dat de afstand tussen [verdachte] en mij groter werd. Toen ik op de Noorderbrug reed zag ik dat [verdachte] een auto inhaalde die voor hem reed. Hij deed dit op het kruisingsvlak van de Spanjaardslaan en de Eeweg en de Westersingel. Ik zag dat hij deze auto inhaalde zonder gas te verminderen. Als ik er nu op terugkijk was het niet een geweldige plek om in te halen. Het was namelijk bij een bocht en het is midden in het centrum en er staan ook nog eens bomen. Ik liet mij echter door deze inhaalmanoeuvre van [verdachte] opnaaien en heb toen vervolgens deze auto ook ingehaald."
Vrijspraak
-LJN: AM2526, Hoge Raad , 02691/02
Verdachte reed met een rode Volkswagen Golf over de Provinciale weg N 237 die ter plaatse uit twee rijstroken bestaat met bomen langs de weg. Hij had een grijze Ford Fiesta ingehaald. De bestuurder van deze auto - het latere slachtoffer [slachtoffer] - is vlak achter verdachte gaan rijden (bumperkleven). Deze [slachtoffer] heeft getracht verdachte weer in te halen, maar dit lukte niet omdat verdachte zijn snelheid verhoogde, althans geen gas terugnam. Beiden reden op een gegeven moment met een snelheid van meer dan 100 km per uur vlak achter elkaar, terwijl de ter plaatse geldende maximumsnelheid 80 km per uur bedraagt. Nadat verdachte aan zijn vriendin, die naast hem zat, gezegd had: "Ik denk dat ik zo meteen op mijn rem moet gaan staan, doe je gordel maar om", heeft hij -zonder enige aanvaardbare aanleiding of grond- hard geremd. Zodanig hard dat een omwonende op een afstand van circa 250 meter zeer hard piepende banden hoorde boven het geluid van de bosmachine, waarmee hij aan het werk was. Op de weg is een remblokkeerspoor aangetroffen van ongeveer 9 meter lang.
Door deze remmanoeuvre was het slachtoffer genoodzaakt uit te wijken waarbij hij van de weg is geraakt en tegen een boom gereden. Als gevolg van deze aanrijding is hij ter plaatse overleden.
Uit de voormelde omstandigheden en de aard van de handeling van verdachte, die voor zijn achterligger een levensgevaarlijke situatie creëerde, leidt het hof af, mede gelet op de algemene ervaringsregels, dat verdachte willens en wetens de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat door zijn onverhoedse en tegen zijn achterligger gerichte remmanoeuvre, de laatste dodelijk verongelukte."


-LJN: BR5052, Rechtbank Breda , 800457-11
Op 24 april 2011, even na 5.00 uur in de ochtend, reden de verbalisanten Van der Heiden en Neumann na hun nachtdienst in een onopvallende personenauto in Oosterhout via Teteringen naar Breda. In Oosterhout werden zij met zeer hoge snelheid rechts over het fietspad ingehaald door een zwarte Volkswagen Golf. Vanwege het onverantwoorde verkeersgedrag van de bestuurder van deze Golf hebben zij de meldkamer ingelicht en zijn zij de Golf gevolgd. Daarbij reden zij zelf 110 km/u. Bij deze snelheid liep de Golf op hen uit. Zij zagen de auto de Noordelijke Rondweg in Breda oprijden.

Rond hetzelfde tijdstip reed [slachtoffer], samen met een vriendin en twee vrienden, vanuit het centrum van Breda naar huis . Aangekomen op de kruising Crogtdijk/Terheijdenseweg/ Nieuwe Kadijk in Breda reed zij voorop. Op het moment dat zij de kruising opreden, was deze leeg. Vanuit het niets zag getuige [getuige 1] 2 koplampen verschijnen. De auto werd pas gezien toen deze vlakbij het vriendengroepje was en reed volgens [getuige 1] ongelooflijk hard. Ook de getuigen [getuige 2] en [getuige 3] hebben verklaard dat de auto met zeer hoge snelheid kwam aanrijden. [slachtoffer] was toen de middenberm al gepasseerd en zij stak het tweede gedeelte van de weg over waarna zij vol werd geraakt door die auto.

Korte tijd later arriveerden de verbalisanten Neumann en Van der Heiden (voetnoten 2 en 3). Zij zagen dat het slachtoffer in een onnatuurlijke houding lag en buiten bewustzijn was. Een ademhaling werd niet meer waargenomen. Noodhulp kwam ter plaatse.
Door een GGD-arts is tijdens een schouw vastgesteld dat [slachtoffer] als gevolg van een schedelbasisfractuur is overleden .

Verdachte heeft ter zitting bekend dat hij de bestuurder is geweest van de Volkswagen Golf en dat hij het slachtoffer heeft aangereden waarna hij is doorgereden.

4 jaar
vrijdag 10 augustus 2012 | 22:56
-DORDRECHT (ANP) - Een automobilist is vrijdagavond doorgereden na een ernstig ongeluk in Dordrecht waarbij een man ernstig gewond was geraakt. De betrokken auto is later uitgebrand teruggevonden, meldde de politie.
Door de aanrijding raakt een 33-jarige Dordtenaar gewond. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Medisch personeel in een traumahelikopter verleende bijstand. Toen veel mensen bij de plek van de aanrijding kwamen kijken ontstond een opstootje, maar dat werd snel gesust.
De uitgebrande auto (Audi) stond op de Nassauweg en is in beslag genomen. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk en het in brand steken van de auto.


-Tweetal aangehouden voor doorrijden na ongeval
ARNHEM - Een 80-jarige vrouw is op 11 augustus 2012 rond 20.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed in haar scootmobiel op de Burgemeester Matsersingel in Arnhem. Zij stak de kruising met de Kronenburgsingel over, waarop zij werd aangereden door een auto die haar kennelijk over het hoofd had gezien.
De bestuurder van het voertuig stopte niet en reed door zonder zich te bekommeren over de vrouw. De vrouw werd met verwondingen aan het hoofd met de ambulance overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Omstanders hadden het kenteken van het betrokken voertuig genoteerd. De bestuurder, een 24-jarige man uit Arnhem, werd in zijn woning aangehouden. Ook de 20-jarige passagier werd later in zijn woning aangehouden. Beiden zijn naar het bureau overgebracht.
6 jul 2012 18:54
-AMSTERDAM De passagier van de taxi die vorige week zaterdag na een aanrijding in Amsterdam doorreed, heeft zich bij de politie gemeld. Dat meldt AT5.
Rond half vier 's nachts reed de taxi een vrouw aan die op de Torontobrug van haar fiets was gevallen. Het 19-jarige slachtoffer raakte daarbij zwaar gewond. Ze ligt in het ziekenhuis en is nog altijd niet aanspreekbaar.  De 47-jarige vrouw die door de taxi werd vervoerd, heeft de politie inmiddels een signalement gegeven van de taxichauffeur. Het is een lichtgetinte man van tussen de 25 en 30 jaar oud met opgeschoren haar aan de zijkant en boven krullen. Taxicentrale TCA zoekt mee naar de chauffeur.

zaterdag, 3 juli 2010
-DEN HAAG - De politie heeft een 26-jarige Hagenaar opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij een dodelijk ongeval in Den Haag.
Op de Parallelweg werd rond vier uur een 79-jarige Hagenaar aangereden. Het slachtoffer overleed vrijwel direct. De automobilist ging er na het ongeluk met hoge snellheid vandoor. De auto, een zwarte Volkswagen Golf, werd later gevonden in de Calandstraat. De eigenaar ervan meldde zich op het bureau met de verklaring dat zijn auto was gestolen. Omdat de politie twijfelt aan dat verhaal is de man aangehouden. De politie zoekt getuigen.


27-06-2010
-Drie mannen die betrokken waren bij een dodelijke aanrijding in Hengelo zijn zaterdagavond aangehouden. Bij het ongeluk kwam zaterdagmiddag een 74-jarige fietsster om het leven. De auto met ging er vervolgens vandoor zonder hulp te verlenen.
De aanrijding vond aan het einde van de middag plaats op de kruising van de Staringstraat en de Adema van Scheltemastraat in Hengelo. Reanimatie mocht niet baten, de vrouw overleed ter plekke
De politie startte direct een onderzoek om de bestuurder en de inzittenden van de betrokken auto op te sporen. Drie mannen van 21, 22 en 24 uit Hengelo werden opgepakt, meldt de politie. Uitgezocht wordt wie de auto bestuurde. (Het schijnt dat de dader eerst zijn bumper nog heeft rechtgezet en vervolgens weg is gereden.)

-Eis: 15 maanden voor Fuat S. voor dodelijk ongeval

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep 15 maanden cel tegen Fuat S.
Naast de celstraf eist het OM een rijontzegging voor 5 jaar. De 31-jarige Somaliër is volgens het OM medeschuldig aan een dodelijke straatrace op A2-stadstraverse in Maastricht.
Daarbij kwamen 3 Marokkaanse mannen uit Rotterdam die in de andere auto zaten, om het leven. Volgens het Openbaar Ministerie is Fuat S. verwijtbaar onvoorzichtig geweest toen hij met zijn auto de race aanging met de andere automobilist. De verdachte reed na het ongeval door.


De rechtbank in Maastricht veroordeelde de verdachte eerder tot 4 maanden cel en een rijontzegging van 3 jaar voor het veroorzaken van gevaar op de weg en voor het doorrijden na het ongeval. Het OM stelde hoger beroep in tegen deze beslissing.

2 comments:

Anonymous said...

Wilt U zo vriendelijk zijn deze even aan de lijst toe te voegen.
http://woerden.dichtbij.nl/112/fietser-aangereden-automobilist-rijdt-door?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Unknown said...

Weet u meer, was het een getinte Golfrijder?