Tuesday, March 6, 2012

Gespuis op straat

Beste mensen,

Jullie Herbergkrant is ook te koop in Schagen; zag gisteren iets Roemeens (met een hoofddoekje ook nog) er mee staan bij een Deen supermarkt. Nee, niet gekocht, het is toch een krant voor een opvanghuis voor daklozen in Zwolle? Of is jullie verspreidingsgebied ondertussen heel Nederland; dan heb ik een echte kansarme uitgescholden voor profiteur (ze verstond er niets van, overigens).
Als het wel foute boel is, wil ik er wel wat aan doen voor jullie. Antwoordt snel want ondertussen moet ik om die mogelijke oplichter te ontwijken naar een andere supermarkt, die veel verder weg ligt.

Voor de goede zaak,

Willem Jansen


Geachte heer Jansen,

Dank voor uw mail.

Wij kunnen ons voorstellen dat u verrast was dat u de herbergkrant ook in Schagen heeft aangetroffen. De Herbergkrant duikt zo'n beetje op dit moment in geheel Nederland op. De verkopers van ons dienen te beschikken over een zichtbare verkoperspas. Het is correct dat de krant een binding heeft met de Herberg in Zwolle. Echter is de krant niet alleen bestemd voor de Herberg bewoners, maar voor iedereen die het moeilijk heeft. Onze stichting zet zich m.n in om te voorkomen dat mensen in de de opvang belanden. De krant is een middel voor mensen met een kleine portemonnee om een extra "zakcentje" te verdienen. Van de opbrengst gaat 0,50 naar de productie en organisatie en een euro naar de verkoper.

In de komende editie staat dan ook exact, wat wij als stichting op dit moment doen en tevens zijn we op dit moment ook landelijk actief om mensen in te helpen en te ondersteunen.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geinformeerd,

Met vriendelijke groet,

Namens Stichting Vrienden van de Herberg


Beste meneer ,

Uw stichting heeft een nobel streven. Ik heb niet gekeken of ze een pasje had, en dan nog die kan nagemaakt zijn.
Ik vermoed het volgende. Een krantje gekocht in Zwolle voor 1,50 euro, 100 duizend kopieen laten maken in de binnenlanden van Roemenie voor 10 cent stuks. Investeringskosten 10001,50 euro. Potentiele winst bijna 140 duizend euro!
En gelijktijdig de naam van uw krant in diskrediet gebracht.

Ik ga het aanmelden bij het MOE-meldpunt van de PVV, doet u mee?

Groet,

Willem Jansen
(Literair dakloos)
MOE- Meldingsformulier

Deze melding kunt u anoniem plaatsen. Alleen (*) zijn verplichte velden om in te vullen.


Van Willem Jansen

Plaatsnaam (*)Schagen

Is er sprake van overlast? (*)

Geluidsoverlast (*)
Parkeeroverlast (*)
Dronkenschap (*)
Verloedering (*) Ja
Anders: Oplichting

Toelichting

Roma verkoopt kopieen van De Herbergkrant (soort daklozenkrant) bij supermarkt, die eigenlijk alleen in Zwolle verkocht behoord te worden.


Is er sprake van baanverlies (*) ja
Bedrijfstak: Ambulante handel

Aard van het werk: Daklozenkrantverkoop

No comments: