Wednesday, May 16, 2012

Eenpersoons denktank op volle kracht vooruit


Ze komen er nog wel een keer achter dat je beter in een asbestmijn kunt werken dan bij Kwantum of De Schoenenreus. De hele dag tussen dampend plastic en rubber staan is niet zo goed voor je longen namelijk. Ik zeg het maar en voorspel gelijk dat parfums carcinogener zijn dan een mengsel van benzeen en dioxine. Dat is al bekend natuurlijk maar wordt nog even onder de stop gehouden.
Verder zal duidelijk worden dat het samenvoegen van landen die in oorlog waren, om een nieuwe oorlog te voorkomen, enkel zal leiden tot een nog grotere oorlog. Samenvoegen kost geld, de een meer dan de ander. Dat geeft frictie, zodat je erop kan wachten dat de vlam in de pan slaat. Kleine samenvoegingen geven al problemen. Feijenoord en Ajax supporters kun je beter niet in een vak stoppen. Arkel wilde voor geen goud met Noordeloos (en vice versa) opgaan in de nieuwe gemeente Giessenlanden. Politiecorpsen overwegen hun scherpschutters in te gaan zetten om te voorkomen dat er een Nationale Politie komt. West-Duitsers moeten steeds minder hebben van het naastgelegen financiële zwarte gat vol Osties. Schotten willen hun olie zelf houden, dus los van Engeland en Wales. Walen kunnen nog steeds de Vlamingen niet verstaan. Joegoslavië spatte uiteen in een burgeroorlog. Tsjecho-Slowakije splitste zo gauw de mogelijkheid zich voordeed. Het lijkt mij daarom heel verstandig om het experiment Europa maar te stoppen voor er dooien vallen.

Dat de Euro dan verdwijnt is helemaal geen ramp. Laat je niks wijs maken door die de Jager. Alle kluizen, matrassen en sokken barsten momenteel van het zwarte geld, dat dan net zoals bij het opheffen van de gulden massaal uitgegeven zal worden. In een paar maanden is de recessie voorbij, waarna we ons gaan richten op landen die het wel goed doen, buiten Europa dus.

Verder zal het niet lang duren eer er een religie-gen ontdekt wordt. In een laboratorium in het Westen natuurlijk. Ach, gut ze kunnen er niets aan doen. Maar ze zijn met hun fanatisme wel verkeerd bezig, als het genetisch is. Verspreiding is dan alleen mogelijk via het zaad. Maar het zijn creationisten natuurlijk, dus goddank snappen ze dat niet.

Afgezien daarvan ben ik bezig conclusies te trekken uit het fenomeen enkel dochters of enkel zonen. Dat moet toch ergens op duiden, waar moet de mensheid nog achter komen? Jeroen Pauw schijnt vijf zonen te hebben, meer weet ik niet, ongetwijfeld bij even zoveel vrouwen. Hij die niet naar het EK2012 mag, en enorm opgebloeid is sinds Friso gestrekt ligt, heeft 3 dochters. Prins Claus evenwel had drie zonen, tegenover Bernard 4 dochters, afgezien van wat nog niet bekend is. Robert ten Brink heeft vijf zingende dochters. Palingdorpproduct en evolutieleerontkenner Mona Keijzer heeft enkel zonen. 

Is homogeen nageslacht een speling der natuur of duidt het ergens op? Meer onderzoek is nodig. Het is maar goed dat ik kinderloos ben; zodoende heb ik zeeën van tijd om licht te scheppen waar nog duisternis heerst, en helemaal omdat het anders vijf mongooltjes waren geworden.

No comments: