Wednesday, October 14, 2009

Het Complete Handboek voor Schrijvers

Auteur Willem Jansen
Taal Nederlandstalig
ISBN10 902130371X
ISBN13 9789021303710
384 pagina's Hobbirama October 2009


Beschrijving
Het boek waar alle amateur-schrijvers op gewacht hebben; eindelijk is het er. Boordevol informatie over de technieken van het schrijven, voor het eerst op systematische wijze bijeen gebracht. Behandeld worden de beginselen van het schrijven op onder andere papier, waaronder rijst- en wc–papier, karton, schoolborden, gestucte en ongestucte muren, glazen en ramen, en in de lucht.
Aan bod komen het gebruik van kleuren en lettertypen, en de invloed van de composite van letters en woorden op de leesbaar.

Uiteengezet en met tal van voorbeelden toegelicht wordt het schrijven met o.a. potlood, houtskool, spuitbus, conté, diverse pennen zoals vul, graveer, kroontjes en brei, tatoeernaald, beitel, viltstift en pastel, evenals het gebruik van hulpmiddelen als typemachine, tekstverwerker en drilboor. Het boek stimuleert de aspirant-schrijver tot experimenteren en het ontwikkelen van een eigen schrijfstijl. Het bevat daartoe een veelheid van inspirerende voorbeelden van de hand van gerenommeerde schrijvers uit binnen- en buitenland. Een boek vol onschatbare kennis voor al diegenen die een boodschap over willen brengen in woorden.

No comments: