Tuesday, December 22, 2009

De Minerva Connectie


Er is kans dat Alex onze nieuwe leider wordt. Niet Maxima’s kip met gouden eieren; die zal nooit nergens iets te vertellen hebben. Die ander dus, Pechtold. Godverhoede dat dit peilloze leeghoofd de touwtjes in handen krijgt. Of zit ik er naast, is hij een groot visionair, zit er nog meer in zijn kop dan alleen water? Het enige wat we zeker weten is dat hij een groot hoofd heeft, maar dat zegt niks, hoewel wat kan die man lullen! Hoedanook massa’s mensen lopen achter hem aan. Ik niet, waarom eigenlijk niet? Het is toch een toffe peer?

Om maar wat te noemen, onder andere Nout Wellink, Laurens-Jan Brinkhorst, Max van der Stoel, Rudolf de Korte, Chris van der Klaauw, Hans van Baalen, Nina Brink, Maxime Verhagen en ook Pechtold waren allemaal lid van het Leids Studenten Corps Minerva. Oud-lid Erik Hazelhoff Roelfzema heeft zijn belevenissen in de sociƫteit treffend beschreven in Soldaat van Oranje (in 1977 verfilmd door eveneens oud-lid Paul Verhoeven).

Anderzijds was Bas van Werven van On the Move van BNR ook lid van dat Minerva; volgens eigen zeggen het bewijs dat er ook normale mensen lid waren van die club. Kortom Alex zou dus evengoed normaal kunnen zijn. Tenslotte was Erica Terpstra ook lid.

Minerva is een van de negen studentencorpora in Nederland, verenigt in de Algemene Senaten Vergadering. Deze gezelligheidsverenigingen annex black holes voor Heineken bier zijn niet verboden of staatsondermijnend. Maar niet iedereen kan lid worden, vereiste is dat je de ontgroening overleeft. Pechtold ging er niet aan dood, hij doorstond de beproevingen, mogelijk hield hij er wel iets aan over.

Hij is lang lid geweest van deze organisatie, Hare Majesteits Eerste, hij studeerde af op zijn 31ste. Hij kon dus jarenlang deelnemen aan de disputen van Minerva; wat zijn fabelachtige debatteerkunst verklaart. Ik denk niet dat hij ook lid was van Pro Patria, de gewapende tak van Minerva.

Geconcludeerd kan worden dat Pechtold een koorbal is. Mogelijk was ie dat niet voor hij lid werd van Minerva, maakt niet uit, nu is het een hele erge. Daarom moet ik hem niet. En ik wil helemaal niet door zijn soort geregeerd worden!

No comments: