Monday, May 6, 2013

6 mei Besef Bezetting


 
Beste Info,

Wat zijn jullie slecht bereikbaar; is er echt niemand van het bestuur of het bureau van uw Nationaal Comité 4 en 5 mei die zijn emailadres prijs durft te geven? Je zou bijna denken dat jullie wat vrezen.
Hebben jullie gisteren naar Hart van Nederland gekeken? Die deden even een vox popje, onder de aanwezigen bij het Concert op de Amstel en de bevrijdingsfestivals. Waarschijnlijk niet, dan zal ik u mijn schokkende ervaring even delen: enkel bekaktpratenden vol prosecco kwamen aan het woord. Dat is geen toeval. Is dat uw doelgroep?

Het is maar een klein steekonderzoekje, ik geef het toe. Maar voor mij is een uitgebreid onderzoek niet nodig; ik was er al bang voor; uw bevrijdingsfeestje dringt in het geheel niet door in de lagere lagen der bevolking.

En dat is niet zo gek; opgesloten in oude wijken voelen die zich ook helemaal niet vrij; tussen getetter van moskeeën en getint hangjeugd voor hun ramen.

Die hebben geen reden om feest te vieren. En hoe hard u ook verordonneert dat mensen tolerant moeten zijn; zij zijn dat terecht al lang niet meer.

Kortom wilt u uw naam eens snel veranderen in Elitair Comité 4 en 5 mei?

Of begin eens een echt Nationaal Comité: 6 mei, Besef Bezetting.

En openbaar eens hoeveel dat allemaal kost, jullie onzin.

Houzee!

Willem Jansen
Naoorlogsverzetstrijder

No comments: