Thursday, March 14, 2013

Hoedt u voor de getekenden
Hoewel ik die Duitsers wel een Mengele gun, gasten als dokter Jansen Steur, daar moet toch eigenlijk paal en perk aan gesteld worden. Een probleem is dat je ze wel kunt straffen of op een lijst zetten, of er juist van schrappen; desbetreffenden verhuizen vaak naar een ander land. En beginnen daar met een schone lei, van hun uit bekeken. Niemand die aan ze kan zien dat ze liegen dat ze een uitstekende staat van dienst hebben. Met hun gladde tong weten ze zo geloofwaardig over te komen, dat googlen niet in je opkomt. Met alle misstanden van dien.

Kortom daar moet wat aan gedaan worden, aan al die valsaards, die zonder weerstand hun kwaad over de wereld kunnen uitstorten. Gelukkig kun je er wel veel zo herkennen. Een gast die met zijn pitbull komt solliciteren, krijgt de baan niet, mensen die 30 april de vlag uithangen, of op 4 en 5 mei, wil ik niks mee te maken hebben, van een gedrongen, getint vrouwtje bij de ingang van een supermarkt koop je geen zwerverskrantje, mensen met afgekloven onderdelen, stomp voeten, dan wel handen geef je geen hand, als ze die nog hebben, negers met 100 Rolexen om de armen a 10 euro loop je voorbij, mannen met achterlijk lange baarden over lange soepjurken laat je niet waken over munitiedepots, iets met een hoofddoekje laat je niet werken in de lift van de Euromast, getinten met petjes-capuchon dan wel feestneuzen laat je niet je juwelierswinkel binnen en voor een Volkswagen Mocro kun je maar beter aan de kant gaan. En je gaat niet naast een ouwe doos zitten die 50 tinten grijs leest, ook al is de trein overvol, maar dit terzijde. Oh wacht, ik vergeet er een, als je alleen loopt, omzeil je een groep met bontkraagjes. 
Maar er zijn nog zoveel meer kwadaardigen, die je niet kunt herkennen. Die opgaan in  de meute, zonder op te vallen. Waar je wel last van kunt krijgen, of zelfs dood aan kunt gaan, die je ook maar beter kunt mijden, zoals die Jansen Steur bijvoorbeeld.

Daar moet wat aan gedaan worden, dat ze onopgemerkt rond kunnen lopen. We gaan ze brandmerken, met name op het voorhoofd. Een bel om de nek kan ook, maar laten we het humaan houden. OK, niet brandmerken dan, maar tatoeĆ«ren met een mal. Internationaal spreken we het volgende af: easculaapteken met een kruis er door heen staat voor kwakzalver danwel blunderdokter.

Ja, dat zal nog niet mee gaan vallen, want er zijn nogal wat gevallen die een teken behoeven. Wat te doen met pedo’s, erfelijk belasten die zich blijven voortplanten, pyromanen, chronische kleptomanen of andere eigenaren van losse handjes, narcistische novaleurs, aidslijers en vergeet de latente teringlijders niet, dan wel de eeuwige luizebollen.

Hoewel, het is eigenlijk heel simpel; een kruis en een nummer erachter. Tot 100 of zo. Met een top tien. Een Postbus 50 campagne om de cijfers in te prenten, en voor de zekerheid bij iedereen een verklarend boekje in de (mail)bus. Sire (Tjokvol Tolerantie) mag er ook promotie voor maken. Maar eerst krijgen ze daar allemaal X01 (reject one) op hun kop; vijfde colonnist.
No comments: